fbpx

Om oss

idé

VÅR HISTORIA

eAktiebok.se bildades 2013 och är en del av bolaget FinReg Solutions AB, org nr 556939-3308, med säte i Malmö. Bolagets drivs av Mikael Renck som sedan 2008 arbetat med små och medelstora bolag inom ekonomi- och finansområdet.

En betydande del av hans arbete bestod av ägarrelaterade frågeställningar varpå idén om att en stor del av dessa frågeställningar och med det kostnader för bolagen kan minimeras genom ökad transparens mellan bolag och ägare via en digital lösning. 

                                    VISSTE NI ATT

eAktiebok är sedan april 2021 en del av Spotlight Group-koncernen som är en koncern bestående av fristående verksamheter med ett gemensamt syfte – att förenkla för bolag att växa.

Spotlight Group avser att fortsätta vara en pionjär i att utveckla verktyg för noterade tillväxtföretag och därmed skapa förutsättningar för ökad sysselsättning, innovation och konkurrenskraft. Spotlight Group finns på börsen under namnet Spotlight Stock Market och har idag cirka 165 noterade bolag med flera hundratusen aktiva investerare. 

VÅRA MÅL OCH PASSION

Vårt främsta mål är att förenkla företagande i Sverige. Att driva ett bolag kan vara betungande med all administration. Ägarfrågor är en viktig del av bolagets administration vilket det finns tydliga lagkrav. Bolagsadministrativa ägarfrågor ses traditionellt sätt som komplicerade och invecklade vilket de delvis kan vara. Dock är en stor andel av frågeställningarna tydligt reglerade och går att systematisera. 

Vi på eAktiebok har skapat en systemlösning som kan minskar bolagets behov av specialisthjälp samtidigt som det minskar den tid som bolaget behöver lägga på administrativa uppgifter. En avgörande faktor för många bolags utveckling är huruvida ett bolag lyckas få ändamålsenlig finansiering. I Sverige har vi en välfungerande kapitalmarknad för de bolag som väljer att göra en notering. För det finns det fungerande börser och marknadsplatser avsedda för olika faser i ett bolags utveckling. Börserna och marknadsplatserna möjliggör för ägare att enkelt kunna köpa och sälja aktier i bolag samt ökar genomlysningen av bolagen. Dock är denna kapitalmarknad endast tillgänglig det hundratalet noterade bolag som finns i Sverige. För onoterade bolag finns idag inte denna möjlighet i samma utsträckning. eAktiebok har med bolagens aktieböcker som grund skapat en depålösning för onoterade bolag i Sverige som fungerar på samma sätt som en depå över noterade aktieinnehav. På detta sätt vill vi bidra till ökad transparens mellan ägare i onoterade bolag och dess ledning och med det förbättra kapitalmarknaden för dessa bolag. 

Tveka inte att kontakta oss! 

Vi drivs av nytänkande och utveckling så tveka inte med att höra av er om det finns någon tjänst ni saknar med vårt system. Häll gärna utkik efter våra nyheter och uppdateringar som vi kontinuerligt kommer att lansera. Passa även på att testa vår tjänst kostnadsfritt vilket ni kan göra utan några vidare förpliktelser. Är du inte nöjd med tjänsten efter prövotiden gått ut så meddela oss bara så raderar vi alla era bolagsuppgifter.